понеделник, 1 декември 2008 г.

Балканите - най-интересното място за обитаване в Европа?:)

E, няма такъв филм!:)

За всички любители на пътешествията и нашия специален Истанбул, горещо ви го препоръчвам. Мога да го споделя с вас на флашка благородно:)

Казва се "Im Juli" на "нашия човек" Фатих Акин!

Специално за Владо и Ася има една реплика във филма, но ще ви оставя сами да си я намерите-D:))))

А за останалите - много настроение, немски, унгарски, румънски и истанбулски спомени:))) Леле, колко места сме изръшкали заедно вече......Готинко!

Ето малко инфо за филма: http://movie.pop.bg/item21144.html

А това е за Фатих, който забележете е роден през 1973! А вече какви неща е сътворил човекът......!:) http://movie.pop.bg/person27204.html


Enjoy!

3 коментара:

galia каза...

И мен това ме впечатли! Само две години по-голям от нас! Със сигурност е по-смел, но пък и със сигурност много ме вдъхнови този човек! Ако още в някой е останало съмнение да гледа Auf der anderen seite /или "От другата страна", или "На прага на Рая" се превежда, според мен трябва да си е "От другата страна", като гледате филма ще разберете защо/ -
най-добрият филм от години насам. И да го направи мъж, и при това турчин! Долу предразсъдъците!

galia каза...

За феновете:

http://www.online.bg/kultura/my_html/2365/fatih.htm

И ако някой /може и дядо Коледа/ намери който и да е от другите филми, веднага да се обади!

Екипът на Ре-стАрт БГ каза...

Абсолютно! При това роден в Германия....следователно някак си успял да си запази чувствителността към различното, интересното, балканското без да изпада в позицията на западняка, който се разхожда из "тези дивашки места":) Страшен е просто!:)